במסגרת הסדר הטיעון בית המשפט המחוזי בבאר שבע הרשיע וגזר על רוברט אוסבנוב (21), מי שהמשטרה חושדת שירה בדומרני הבן, חמש שנות מאסר בפועל ועוד שמונה חודשים. וילדסילב מייכלוב (29), נשפט שהיה חלק מחוליית המתנקשים ונידון לשש שנות מאסר ועוד שמונה חודשים. ישראל ביטון (28), ששימש כנהג המילוט, נידון לארבע שנים ועוד שמונה חודשים. בנוסף על כל אחד מהם לפצות את “נינה” ב- 17,000 ש”ח
“מדובר בתיק נסיבתי”, ציינה נציגת הפרקליטות בדיון בבית משפט , “לאחר שהחל התיק להתנהל, הבינה הפרקליטות שיהיה לה קושי להוכיח שמי מהנאשמים הוא זה שירה ולכן כתב האישום תוקן באופן משמעותי בכך שהנאשמים באופן כזה או אחר עפ”י חלקו, סייעו לניסיון של ביצוע הרצח. הפרקליטות עשתה אבחנה בין הנאשמים כאשר חלקו של כל אחד מהסיוע ולאור עברם הפלילי של כל אחד
בהמשך ציינה לעניין הפיצוי והקנס “הצדדים טוענים באופן פתוח כאשר הפרקליטות סבורה שכאשר הנאשמים משתפים פעולה עם עבריינים ומסייעים להם לבצע עבירה באור יום בטבורה של העיר, וכאשר הם צריכים לשקול ולקחת בחשבון את הנזק הפוטנציאלי שעלול להיגרם ממעשיהם, בית המשפט צריך להעביר מסר ולהטיל קנס משמעותי. ניסינו ליצור קשר עם המתלונן ושוחחנו אתו, זה בחר שלא לשתף פעולה ואינו מעוניין לדעת לאיזה הסדר הצדדים הגיעו. כתב האישום מגלם את הנזק שנגרם לו בסמוך לביצוע הירי ונכון להיום לפרקליטות אין את האינדיקציה מה הנזק שסובל ממנו כיום”.
עורכי הדין המייצגים את השלושה – עו”ד נעמה אלחדד ועו”ד איתי רוזין טענו “התקיימו דיונים לא מעטים בפני כב’ השופט אבו טהה ואני מעזה לומר שהיה סיכוי גבוה מאוד לזיכוים של הנאשמים ולא בכדי. מדובר בתקופות מאסר משמעותיות וממושכות בהתחשב בכך שמדובר בנאשמים צעירים.
כאמור, הרכב בית המשפט המחוזי בבאר שבע-גילת שלו ,איתי ברסלר- גונן, פאני גילת כהן, קיבלו את ההסדר והרשיעו את השלושה בגזר הדין ציינו השופטים “בשים לב לכך שההסדר נעוץ בעיקרו בראיות, כך שבית המשפט ייטה יותר לכבד הסדרי טיעון, ולתת משקל לשיקול הדעת של התביעה אשר חזקה כי שקלה את כל השיקולים הרלוונטיים לעניין, החלטנו לכבד את הסדר הטיעון. אשר לפיצוי, אין ספק כי יש מקום להורות על פיצוי למתלונן אשר על פי כתב האישום, ספג חבלות קשות והגיע לבית החולים במצב קשה, עם פגיעות ירי גם באזורים רגישים ונדרש לטיפול רפואי אף מעבר לניתוח החירום. יחד עם זאת, כפי שציינו הסנגורים, אין מידע לגבי מצבו של המתלונן כיום בשל אי שיתוף פעולה מצדו, ויש אף להביא בחשבון את העובדה שהנאשמים הורשעו בעבירת סיוע”.
עו”ד נעמה אלחדד ואיתי רוזין מסרו בתגובה: “אנו שמחים על ההסדר שהושג. לאחר שהתחלנו לנהל הוכחות בתיק הצלחנו לחשוף מחדלי חקירה משמעותיים מצד היחידה החוקרת שזנחה קצה חוט ליורה האמיתי. בנוסף, הצגנו עדויות של עדי ראייה שטענו כי היורה ממוצא אתיופי. מחדלי החקירה בצירוף ראיות שהצביעו על יורה אחר הובילו להסדר שהושג.
גם הפרסומים, כאילו ישראל ביטון הודה בפני מדובב התבררו כהדלפה שקרית מצד המשטרה שניסתה לסכסך בין הנאשמים”.
לפי כתב האישום המתוקן, שהוגש ע”י עו”ד הילה דרימר יאיר, הנאשמים תכננו לסייע לאדם אחר שזהותו אינה ידועה בניסיון הרצח של “נינה”, בנו של ראש ארגון הפשיעה. במסגרת התכנון, הם הצטיידו ברכב גנוב ומייכלוב ואובנסוב החלו לעקוב אחרי “נינה” ברחבי אשקלון עד שהגיע למקום עבודתו במגרש הרכבים.
בסמוך לכך הגיע ביטון עם רכב אחר לאזור וביודעו כי שני הנאשמים הנוספים אמורים לבצע פשע כלשהו המתין להם על מנת למלטם מהמקום.
במקביל מייכלוב ואובנסוב ביחד עם האדם הנוסף, שברשותו אקדח, חנו בסמוך למגרש הרכבים. עת נכנס נינה לאחד מהרכבים במגרש יצא האדם הנוסף שהוא עוטה כפפות ומסכה וחובש כובע והחל לירות באקדח לעבר “נינה”, כל זאת במטרה לנסות לגרום למותו. תוך כדי הירי, “נינה” הצליח לצאת מהרכב, רץ וניסה להסתתר מאחורי רכב, אך האדם הנוסף המשיך לירות.
לאחר הירי, נכנס האדם הנוסף לרכבם של מייכלוב ואובנסוב והם נמלטו מהמקום. בסמוך למקום ירד האדם הנוסף מהרכב והחל להימלט רגלית ואילו מייכלוב ואובנסוב הציתו את הרכב וחברו לביטון שהמתין להם ברכב אחר.
בהמשך יצאו מהעיר, הציתו גם את הבגדים ונעצרו ע”י בלשי ימ”ר לכיש, מספר קילומטרים לפני העיר דימונה.