בכתב האישום שהוגש למחוזי בתל אביב על ידי עו”ד ראאד עגוז מפרקליטות מחוז תל אביב נטען כי בית-המשפט רשאי למנות אפוטרופוס לאדם אשר מסיבות שונות אינו מסוגל לדאוג לצרכיו ולענייניו, כדי שידאג לרווחתו ולענייניו השונים.
בכתב האישום נטען כי עו”ד בן אלי מונתה מטעם בתי-המשפט לענייני משפחה בתל אביב וכראשון-לציון, בהתאם לדין, להיות אפוטרופסית של ארבעה חסויים. אחר מינויה של הנאשמת כאפוטרופסית של החסויים, נמסרו בידיה, סמכויות הפיקוח על התנהלותם של האחרונים ובכלל זה השליטה על חשבונות הבנק שלהם , אותם היה עליה לנהל בנאמנות, לדאוג להם, לשמור אותם, להשקיעם, לפתחם ולפעול ביחס אליהם במסירות ולטובת החסויים אך לפי כתב האישום במקום לדאוג להם היא גנבה את כספם .
במקרה הראשון, המתואר בכתב האישום, מונתה הנאשמת על ידי בית המשפט לענייני משפחה במחוז ת”א, כאפוטרופסית. לשם כך היא פתחה באמצעות צו מנוי אפוטרופוס, חשבון על שם הלקוח בבנק מזרחי. בכתב האישום נטען כי עו”ד בן אלי העבירה מחשבון הבנק של הלקוח. בבנק לאומי לחשבון אותו פתחה בבנק מזרחי בסכום של 1,818,393 באמצעות צו מנוי אפוטרופוס ולאחר מכן, בשמונה הזדמנויות שונות, במהלך החודשים מאל – ספטמבר 2014, העבירה הנאשמת, מחשבונה של הלקוח בבנק מזרחי לחשבונה שלה, סכומי כסף אותם קיבלה עם ייפוי כוח לעשות בהם שימוש לטובתה שלה בסך כולל של 340,000 ₪.
באישום השני נטען כי הנאשמת גנבה מלקוחה ניירות ערך בשווי של 130,000 ₪. מאוחר יותר נטען כי מימשה את אותם ניירות ערך ולקחה את הכסף לידה בנוסף היא מואשמת במתן שבועת שקר לאחר שהשמיטה מבית המשפט את קיום ניירות הערך.
כתב האישום מייחס לעו”ד בן אלי שני מקרים נוספים בהם גנבה מלקוחות כסף באחד בסכום של כ- 23,000 ₪ ובנוסף בסכום של 80,000 ₪.
במקביל להגשת כתב האישום, הגיעו סניגוריה של בן אלי, עו”ד רונן רוזנבלום ודני גרינברג, להסדר טיעון עם עו”ד רות ארז ראש המחלקה הפלילית בפרקליטות המחוז לפיו בן אלי תודה ותורשע בעובדות כתב האישום, אשר גובש במסגרת הסדר הטיעון ולאחר השימוע שנערך. בנוסף הוסכם שבטרם יטענו הצדדים לעונש, תפקיד הנאשמת סכוס של 100,000 בקופת בית המשפט, כפיצוי ללקוחות שנפגעו על ידה.
תגובות