ראש ארגון הפשיעה יוסי מוסלי אשר נמצא כיום במאסר בכלא “איילון” איבד לפי החלטה של שירות בתי הסוהר את הזכות לקיים שיחות טלפון עם בני משפחתו ואנשים אחרים מלבד עורכי הדין שלו, זאת בעקבות החלטה שהתקבלה לאחר שנערך לו שימוע אישי שבו נידונה השאלה האם קשר שכזה יכול להגביר את הסכנה שנשקפת ממנו לחברה או את הסכנה שישוב ויפשע בעתיד.
ההחלטה הסופית שהתקבלה במתקן הכליאה “איילון” לגביו של יוסי מוסלי ובנוגע לזכויותיו לקיים שיחות עם בני משפחתו, הייתה לאפשר לו לערוך בכל החודש הקרוב שתי שיחות טלפון בלבד עם ביתו הקטנה בת ה-7, כאשר מלבד שתי השיחות הללו הוחלט כי הוא יוגבל לשיחות עם עורכי הדין שלו בלבד. ההחלטה נמצאת בתוקף עד לתאריך ה-28 בפברואר, ונכון לזמן זה, במידה ועתירת עורכי דינו לא תתקבל, זכויותיו לקיים שיחות עם בני משפחתו ואנשים אחרים יימנעו לחלוטין עד לתאריך זה.
זמן לא רב לאחר שהוחלט לראשונה על יישום מניעת הזכות לקיום שיחות טלפוניות באופן דומה לו זוכים אסירים אחרים במתקן “איילון”, נערך דיון בבית המשפט בו קבע השופט כי מהראיות שהוצגו לו לא נראה שיש קשר סיבתי מובהק שמצדיק את המניעה של זכויות השיחה עליהן הוחלט בשימוע שנערך לו במתקן הכליאה. למרות זאת, הגבלה זו המשיכה להיות מוטלת עליו וכעת עורכי דינו הגישו נגדה עתירה חדשה לבית המשפט.
בעתירה החדשה נגד ההחלטה להאריך את מניעת הזכות לשיחות טלפון של האסיר יוסי מוסלי עד לתאריך ה-28 בפברואר, אשר הגישו לבית המשפט המחוזי בנצרת עו”ד דורון נוי ועו”ד שחר חצרוני המייצגים אותו, נטען כי מניעת השיחות עם ביתו הקטנה פוגעת לא רק בו אלא גם בה, בייחוד שהצורך ליישום מניעה זו אינו עולה מההחלטה הקודמת של בית המשפט בנושא.
בנוסף לכך טענו עורכי דינו של מוסלי כי שירות בתי הסוהר כלל לא בחן בצורה הרשמית הנדרשת את הבקשה שהוגשה לו לצורך הארכת תקופת המניעה בה ייאסר על מוסלי לערוך שיחות טלפונים עם אנשים אחרים מלבד עורכי דינו. מסיבות אלו, דרשו עורכי הדין מבית המשפט לערוך דיון דחוף בעתירה, אשר במהלכו הם מבקשים לבטל באופן מידי את המניעה שהוארכה כעת עד לתאריך ה-28 בפברואר.
בנוסף לדרישה המרכזית לפיה יש לבטל את המניעה באופן גורף, הוצעה בעתירה גם האפשרות לקיום שיחות טלפון מפוקחות הוצעה בין יתר הפתרונות האפשריים למצב הקיים, כאשר עורכי הדין של מוסלי טענו שאותה אפשרות כבר הוכיחה את עצמה בעבר במקרה שלו ולכן “אין מקום להגבילה”. מדובר בשיחה הנערכת על מצב רמקול בה נוכח נציג שב”ס במטרה לוודא שלא נמסר בשיחה שום מידע שעשוי להיות קשור לפעילות עבריינית או פלילית.
תגובות