מכתב האישום שהוגש נגדו לבית הדין המשמעתי לשוטרים במטה הארצי בי-ם עולה כי בחודש פבואר 2019 הגיע הקצין ברכב המשטרתי שהוצמד לו , לדירת מכרה שלו, בקריית חיים, שם צרך משקאות אלכוהוליים וצילם סרטון שבו הוא נראה מחזיק בקבוק בירה מסוג קורונה. לאחר מכן, לפי הנטען, נסעו השניים ברכב למועדון בחיפה, וגם שם צרך הנאשם משקאות אלכוהוליים בהמשך הערב, החל הקצין בנסיעה ועצר במספר נקודות. כשהיה בדרך לביתו לפי הנטען התנגש עם הרכב, בחומת בטון וכתוצאה מכך נגרם לרכב נזק בכנף שמאל .
בעקבות דיווח של אזרחית למוקד 100 אודות התאונה, הגיעו לזירת התאונה אמבולנס ומתנדבי המשטרה שהיו בתפקיד אותה עת, אשר הבחינו בנאשם והריחו ריח של
אלכוהול שנדף ממנו ומתוך הרכב. בתוך הרכב, ליד ידית בלם היד, אותרה כוס פלסטיק ובתוכה משקה אשר נדף ממנו ריח אלכוהול.
באותן הנסיבות, ביקש הנאשם מהמתנדבים לשחרר את האמבולנס והציג עצמו כשוטר בפני המתנדב .. המתנדב שאל את הנאשם האם הוא שתה אלכוהול והנאשם השיב בשלילה, זאת חרף העובדה כי תשובתו לא משקפת נכונה את האמת. הנאשם סיפר למתנדב כי משהו פגע ברכב ולכן הוא סטה הצידה והתנגש בחומה.
בהמשך, בעוד המתנדבים בזירת התאונה, החל הנאשם להתרחק מהזירה בהליכה לעבר הרחוב המקביל, תוך שהוא מתקשר לחברו המתגורר סמוך לזירת התאונה, וביקש ממנו שיגיע לקחת אותו לביתו. בהמשך נטען כי החבר הגיע ברכבו לרחוב המקביל לזירה התאונה, אסף את הנאשם והשניים עזבו את המקום ונסעו לביתו , וזאת מבלי שהנאשם עדכן בכך את המתנדבים שהיו במקום, בעוד הרכב נותר בזירה כשהוא פתוח וחלון הנהג ברכב פתוח.
בשל עזיבת הקצין את זירת התאונה, נאלצו גורמי הטיפול המשטרתיים לערוך בדיקה אודות פרטי הנהג שהרכב בשימושו. לאחר שהוברר כי הרכב הוצמד לשימוש הקצין דווח עניין התאונה לגורמים שונים בימ”ר חוף, לרבות מפקד ימ”ר, קמב”ץ ימ”ר חוף ומפקדיו של הנאשם. בהמשך לכך, התקשר ראש מפלג מודיעין בימ”ר חוף, לקצין ושאל אותו אודות נסיבות התאונה. הנאשם השיב שסתם עושים מזה עניין ואמר “כולה נזק בלבד”, וכן אישר ששתה אלכוהול לפני. המפקד סבר שהקצין נמצא במקום התאונה, הורה לנאשם להמתין לו במקום ואמר לו שהוא רוצה לבצע לו בדיקת ינשוף. עת הגיע ראש המפלג לזירת התאונה והבחין כי הנאשם לא נמצא במקום, התקשר
אליו ושלח לו הודעות, אך הנאשם לא ענה.
לפי הנטען באותן הנסיבות, שהה הקצין בביתו של חברו שתה משקה אלכוהולי מסוג ויסקי, לא ענה לטלפונים ולהודעות של מפקדיו וגורמי הטיפול המשטרתיים, אשר ניסו להשיגו כדי לומר לו לחזור לזירת התאונה בנוסף, בשל התנהלות הקצין, נפתח אירוע חירום ובוצע איכון חי, במטרה לאתר את מקום המצאו בהמשך הוא אותר בכתובת ביתו של החבר , שם הגיע אליו קצין שערך לו בדיקת “נשיפון”, במהלכה נמצאו 710 מק”ג אלכוהול בליטר אחד נשוף שלו.
סנגורו של הקצין הגיע להסדר טיעון עם התביעה המשטרתית לפיה ייגזר עליו הנזיפה והקנס הכספי ובתוך כך הודיע הקצין על עזיבתו את המשטרה. בגזר הדין ציינו הרכב שופטי בית הדין: “אין צורך להכביר מילים אודות הנזק הרב והפגיעה הקשה בתדמית המשטרה. המעשים שנעשו, מדברים בעד עצמם והדעת אינה סובלת התנהגות מעין זו ע”י שוטר בארגון. נראה כי הנאשם, במעשיו, שכח לחלוטין כי הוא איש משטרה האמור לשמור על החוק ולא לתת יד להפרתו. כאמור לעיל, סברנו כי במקרה רגיל, העונש הראוי על מעשים כדוגמת אלו הינו הורדה בדרגה. החלטתנו שלא להוריד בדרגה התבססה על צירוף מספר רב של נתונים ובעיקר שני הנתונים- הסדר הטיעון והודעתו של הקצין על פרישה מהמשטרה”
תגובות