יקותיאל זיני (54) מתל אביב (אביו של כוכב הנוער בן זיני). אמיל חסן (39) מקסים ניסים דדון (42) מקרית אתא. אורי סעדון (59) מתל אביב. מור זוהר (39) מחולון, יוסף אשרף (37) מחדרה ניר אלמקייס (33) מחדרה – הם הכנופייה שעל פי כתב האישום שהוגש היום לבית משפט המחוזי בחיפה הבריחו קוקאין ונתפסו בעקבות חקירה.
כתב האישום אף חושף כי המשטרה ידעה מבעוד מועד התוכנית של קותי זיני וחבריו להבריח לכאורה קוקאין לישראל, עוד בטרם הגיעה ספינת הפחם אל מול חופי חדרה בתחילת חודש יוני. במשטרה אף ידעו לפרטי פרטים את שיטת ההברחה בתוך תיבת המתכת והגיעו לסמים בישראל עוד לפני שזיני וחבריו עשו זאת, על מנת לתפוס אותם בשעת מעשה.
על פי המתואר בכתב האישום התוכנית, התיבה הוצמדה בירכתי הספינה, מתחת לקו המים, על מנת שלא תתגלה. עם הגעת הספינה לחופי ישראל, תוכנן כי צוללנים ימשו את התיבה לשם הפצת הסמים בארץ. בתחילה דיווחה המשטרה כי הספינה יועדה להגיע לנמל חיפה, אך כעת כתב האישום חושף שהיעד היה תחנת הכוח בחדרה.
האישום הראשון מיוחס לנאשמים קותי זיני, יוסף אשרף וניר אלמקייס. לפי כתב האישום -ן השלושה ון אסי איפרגן שעדיין דרוש לחקירה בפרשה וטרם אותר, קשרו קשר לייבא קוקאין לישראל. לפי התוכנית, הייבוא היה אמור להתבצע באופן שבו הקוקאין ייארז במדינה אחרת בחבילות שיוכנסו לתיבת מתכת, שתוצמד במגנטים לירכתי אונייה המיועדת להגיע לישראל. לפי התוכנית הנטענת, עם הגעת האונייה ארצה הנאשמים ידאגו להפרדת התיבה באמצעות משיכתה על ידי חבל או מוט.
לפי כתב האישום, כבר בינואר 2022 נפגשו זיני, איפרגן, אשרף, אלמקייס וצחי שטרית (שהיה חשוד בפרשה ושוחרר) בחוף הדייגים בגבעת אולגה בחדרה, במטרה לצלול למים ולהביא את התיבה מהאונייה בשטח תחנת הכוח אורות רבין.
לפי הנטען, אשרף אירגן את הציוד הנדרש לביצוע הצלילה והפרדת התיבה כשקותי זיני ואיפרגן הסבירו לאלמקייס שהתיבה אמורה להיות מוצמדת לדופן שמאל של האונייה. בהמשך, לפי האישום, אלמקייס ושטרית שביקש להצטרף, נכנסו לסירה מנועית בשימושו של אשרף, והפליגו לכיוון תחנת הכוח.
כשהתקרבו לאונייה שעגנה בצמוד לרציף פריקת הפחם, אשרף ואלמקייס עצרו את הסירה והאחרון צלל למים. מכתב האישום עולה כי החיפוש אחר התיבה עלה בתוהו, והשלושה שטו בחזרה לחוף. הפרקליטות טוענת כי עבור צלילה זו קיבלו אשרף ואלמקייס מאיפרגן כ-1,500 שקל.
האישום השני מיוחס לכל הנאשמים. לפי הפרקליטות, ב-10 במאי קשרו הנאשמים ואנשים נוספים שזהותם אינה ידועה קשר לייבא כ-30 ק”ג לישראל. נטען כי תוכנן שהתיבה עם הסמים תוצמד במגנטים לירכתי ספינה להובלת פחם, ועם הגעתה לישראל אשרף ואלמקייס ידאגו להפרדתה.
עוד עולה מכתב האישום, כי סמוך למועד הייבוא, גורמים בקולומביה שזהותם אינה ידועה הצמידו את התיבה לספינה “מינרל ירדן”, שהפליגה מנמל פוארטו דרמונד בעיר סנטה מרתה בקולומביה לכיוון ישראל.
מהחקירה עולה כי ב-2 ביוני עגנה הספינה בנמל חדרה, בשטח תחנת הכוח, והמתינה לתורה להיכנס לרציף פריקת הפחם. למחרת, כך נטען, התיבה הופרדה מהספינה ונתפסה על ידי המשטרה כשבתוכה הסם, ארוז ב-30 חבילות. 29 מהן נשמרו על ידי המשטרה בעוד שחבילה נוספת של קילוגרם הוחזרה על ידי המשטרה לתיבה, שנסגרה מחדש והוצמדה לספינה.
הפרקליטות מוסיפה וטוענת, כי ב-5 ביוני סמוך לחצות נפגשו זיני, סעדון, זוהר, אשרף, אלמקייס ואיפרגן, ושוחחו אודות הפרדת התיבה מהספינה. בהמשך נטען כי הם נסעו למסעדה, אכלו ושוחחו. למחרת נפגשו שוב, ולאחר זמן קצר – איפרגן, אשרף ואלמקייס נכנסו לסירה ושטו לכיוון תחנת הכוח, בעוד שיתר הנאשמים המתינו בחוף.
בכתב האישום נטען כי אלמקייס צלל ובמשך כחצי שעה חיפש את התיבה, אך לא הצליח לאתר אותה, ולכן הוא עדכן את איפרגן ואת יתר הנאשמים, שנסעו שוב למסעדה, שם הם אכלו ושוחחו.
מכתב האישום עולה כי לאחר יום יומיים נתבקש אלמקייס לצלול שוב, אך גם הפעם לא הצליח לאתר את התיבה. לאחר מספר ימים היה זה אשרף שצלל, עם הציוד שהושאר לו על ידי אלמקייס, אך גם הוא לא הצליח. תמורת שתי הצלילות שביצעו, כך נטען, אשרף ואלמקייס קיבלו כ-10,000 שקל כל אחד.
בהמשך ניסו חלק מהמעורבים להבין מה עלה בגורל התיבה, ואילו סעדון ביקש מזיני שיבדוק האם הוא יכול למצוא צוללנים מקצועיים יותר, על רקע אכזבתו מאשרף ומאלמקייס. ב-20 ביוני, בטרם עזבה הספינה את ישראל, המשטרה פירקה את התיבה והסמים.
במקביל לכתב האישום הוגשה גם בקשה למעצר עד תום ההליכים התשתית הראייתית נגד הנאשמים מתבססת על עדויות מפלילות של שני הצוללנים. בתיק החקירה גם צילומים של הנאשמים במועדים שונים, בין היתר בחוף הדייגים, וכן התכתבויות בין חלקם אודות הספינה, אליה התייחסו במילת הקוד “הילדה”.
לצד כתב האישום הוגשה בקשה להארכת מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים, ממנה עולה כי לחמישה מהנאשמים עבר פלילי וחלקם אף ריצו מאסרים.
לכתב האישום צורפה גם בקשה לחילוט רכוש שנתפס אצל הנאשמים. בין היתר נטען כי אצל זיני נתפסו יותר מ-180 אלף שקל ובחשבון הבנק שלו הוקפאו כ-784 אלף שקל. בבקשת החילוט נכללים גם קטנוע, רכב ומקרקעין הרשומים על שמו של זיני. כמו גם, הוגשה בקשה לחילוט רכביהם של חסן וזוהר.
תגובות