כתב אישום חמור נגד 9 נאשמים, ושני שותפים בעבירות של ארגון וניהול הימורים, מגולל כיצד ניהלו והרוויחו מיליונים העבריין שגדל בירושלים- יעקב שמעון המכונה "עקא" ועד המדינה ב'פרשה 1131'- "משקפיים" ומוכר למשטרה מתחום ההימורים- דודי קחלון
כתב האישום מתאר מסכת עובדתית רחבה של ארגון הימורים שפעל באמצעות אתרי הימורים שונים ברשת האינטרנט בין השנים 2012 – 2017 והרוויחו מאות אלפי שקלים בשבוע ובמהלך השנים הכניסו עשרות מיליוני שקלים .
על פי כתב האישום, בראש ארגון ההימורים עמד דודי קחלון יחד עם 7 נאשמים נוספים יוני בן חיים, קובי מנשה, בן אלון, משה גבאי ("הגדול"), משה גבאי ("הקטן"), שימי אזן ודניאל אדרי), יחד עם העבריין יעקב שמעון ("עקא") ועד המדינה בתיק 1131, המכונה "משקפיים"- התיק המתנהל בימים אלו בבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד עבריינים בכירים בעולם הפשע הישראלי.
ארגון ההימורים גלגל בתקופת פעילותו עשרות מיליוני ₪, והפיק לחברי הארגון רווחים של עד מאות אלפי ₪ בשבוע. על מנת להסתיר פעילות זו, פעלו הנאשמים בדרכים מתוחכמות להסוואת חברי הארגון, כשהשתמשו בשמות קוד שונים ("משקפיים", "כיפה" ועוד) כאשר חלוקת הרווחים נעשית בחדרים שנשכרו בבתי מלון שונים בהתראה קצרה לחברי הארגון. כמו כן, על מנת להסוות את כספי ההימורים, השתמשו בצ'יינג'ים שונים באמצעות אנשי קש. בביתם של חלק מהנאשמים נמצאו סכומי כסף מזומן בערך של מיליוני ₪, במקומות ובמטבעות שונים.
דודי קחלון מוגדר כראש ארגון ההימורים. בתוך כתב האישום נטען עליו בין השאר שהסתיר מאות אלפי ₪, מכספי ההימורים, בכך שרכש רכב יוקרה מסוג פורשה, אך לא רשם אותה על שמו, על מנת להסתיר את רווחי ארגון ההימורים שבניהולו.
אחד הנאשמים (משה בכר), היה הבעלים של צ'יינג' בשם "אקסקש בע"מ", דרכו הולבנו כספי ההימורים בהיקף של למעלה 16 מיליון ₪. בכר מואשם בכך שסיפק שירותי מטבע שונים תוך הסתרת זהותם של הגורמים המעורבים, ונמנע מדיווח כדין על העברות כספים, שנעשו ללא זיהוי מלא של מקבלי השירות.
בנוסף הואשמו הנאשמים בעבירות מס שונות בכך שלא דיווחו על רווחיהם העצומים למס הכנסה ולא שילמו על כך מס כדין.
לציין , במסגרת כתב האישום, הגישה המדינה בקשת חילוט הכוללת רכוש אסור בשווי מיליוני ₪, בהתאם לחוק איסור הלבנת הון.
התיק נחקר על ידי כח המשימה המיוחד למאבק בהימורים באינטרנט, היחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית (יאל"כ) יחד עם היחידה הארצית לחקירת פשיעה חמורה ובינלאומית (יאחב"ל) בלהב 433.
"עקא"
"עקא", מוגדר על ידי אגף המודיעין של משטרת ישראל כיד ימינו של ראש ארגון הפשע של יצחק אברג'יל, "עקא" נעצר בדצמבר 2016 בארגנטינה בחשד לניסיון רצח.
לפי הודעת המשטרה, הוא נעצר בידי כוחות משטרה מקומיים בעקבות צו מעצר בינלאומי שהוציאה נגדו פרקליטות המדינה. הוא נמלט מישראל כשנודע לו לכאורה כי אחד מחבריו הקרובים הפך להיות עד מדינה בפרשה, וכך חמק מגל המעצרים הראשון עם הפיכתה של חקירת הפרשה מסמויה לגלויה.

"עקא" הואשם כי ניסה לרצוח את ראשי משפחת הפשע ב-2012 – האחים שי ואלי מוסלי יחד עם עמית פוגל, וכן את אביאל וואהל, שהשתייך לארגון של האחים כנקמה על רצח העבריין יוסי קסטרו, וכחלק ממלחמת החיסולים שזכתה לכינוי "פרשה 1131"
הפרקליטות טוענת כי "עקא" ופוגל תכננו לארוב לאחים מוסלי ולוואהל בדרכם חזרה משדה התעופה, ולרצוח אותם. בן דהן, לפי כתב האישום, השיג עבורם כלי נשק גנובים, הסתיר אותם, וגם לקח משמעון את הטלפונים הניידים שלו לפני היציאה לפעולה כדי להקשות על המשטרה.
בסופו של דבר נעצר עקא, לכאורה בדרך לביצוע הרצח, כשהוא רוכב על אופנוע גנוב, לבוש מספר שכבות ובידיו שני אקדחים גנובים.
"פרשה 1131" היא חקירת מלחמת החיסולים בעולם התחתון עד כה הוגשו כתבי אישום נגד למעלה מ-15 מעורבים בפרשה, בגין עבירות רצח, ניסיון רצח ועבירות סמים.
במסגרת הפרשה לפני כשלוש שנים הוא כתב אישום נגד ראש ארגון הפשע מוטי חסין. הוא נאשם, יחד עם עבריינים נוספים, בשורת עבירות ובראשן מקרי הרצח של יצחק גפן, ג'ורדן אזולאי, שרון מזרחי ורמי אמירא.
כך זה התנהל
החל מחציה השני של שנת 2012, לכל המאוחר, ועד ליום 26.11.2017 עמד קחלון בראש ארגון הימורים אשר ארגן, ערך וניהל, משחקים אסורים, והימורים באמצעות רשת האינטרנט .
בתקופת פעילות אתרי ההימורים, היו שאר הנאשמים מוגדרים כשותפים בארגון וניהול ההימורים, יחד עם המכונה "משקפיים", ויעקב שמעון המכונה "עקא" ואחרים, חלקם במשך כל התקופה וחלקם בחלקה, וכפי שיפורט .
במסגרת ארגון ההימורים ופעילות אתרי ההימורים, פעלו הנאשמים יוני בן חיים, קובי מנשה, בן אלון,תחת ניהולו של קחלון ואילו משה גבאי ("הגדול"), משה גבאי ("הקטן"), שימי אזן ודניאל אדרי תחת ניהולו של עד המדינה "משקפיים".
נאשם נוסף משה בכר היה הבעלים של עסק למתן שירותי מטבע בשם " אקסקש אקספרס בע"מ" החל מנובמבר 2014. פעילות ארגון ההימורים נעשתה דרך אתר האינטרנט COM, שהיה בבעלות קחלון.
במהלך תקופת פעילות אתרי ההימורים הוחלפו שמות האתרים מספר פעמים, לשמות שונים כגון: play2bet.com, blc7.com, ,vsp9.com sp24/7.
פעולות השותפים כללו, כל אחד בתפקידו הוא, פתיחת חשבונות ואישורם למהמרים, עריכת התחשבנויות מול ראשי הקבוצות והסוכנים, הפעלת סוכני משנה ושליחים מטעמם, וכן הניהול והתפעול השוטף, הטכני והכספי של האתרים.
תפקידם של השליחים כלל, בין היתר, העברת צ'קים של מהמרים לפריטה בנש"מים שונים, כמו גם העברת כסף מהנש"מים לשותפים. כמו כן ביצעו השליחים העברות כספים מא.א. לנאשם 1, והכל כפי שיפורט באישומים להלן. מערך השליחים כלל, בין היתר, את המעורבים הבאים: נוי שרף, כפיר נואימה, נדב ג'רסי, אלירן בלולו, יותם פנסו.
מהמר שביקש לבצע הימורים דרך אתרי ההימורים, ואושר על ידי הסוכנים, קיבל שם משתמש וסיסמה, וכן נפתחה לו "קופסה" – חשבון באתר שעמד לרשותו לשם ביצוע ההימורים. מספר הקופסאות היה בלתי מוגבל והן נפתחו בהתאם לסיכומים שבין הסוכנים למהמרים השונים.
מהמר יכול היה להמר ישירות באתרי ההימורים, באמצעות השותפים, ראשי הקבוצות או סוכני המשנה
תשלוםם בגין ההימורים היה במזומן או באמצעות שיקים. חלק מהשיקים מפעילות אתר ההימורים, הועברו לעסקים למתן שירותי מטבע
חלוקת הזכיות או איסוף ההפסדים מהמהמרים נעשו אחת לשבוע, בדרך כלל ביום שלישי. השותפים בארגון ההימורים ערכו חישוב שבועי של זכיות המהמרים והפסדיהם באתרי ההימורים. על פי חישוב זה, היו שליחים מטעם חברי הארגון יוצאים לסבב איסוף חובות או תשלום זכיות ישירות למהמרים.
לאחר האיסוף, היו מעבירים השליחים את סך הכספים במזומן, למקום מרוכז שנקבע מראש, לרבות לחדרי מלון אשר נרשמו על שמם של חלק מהמעורבים, כמפורט באישומים
באתרי ההימורים הימרו מהמרים רבים על משחקים בענפי ספורט שונים שהתקיימו בעולם, לרבות ישראל. ההימורים התבצעו לפני תחילת המשחקים או במהלכם. כפי שיפורט להלן, בתקופת פעילות האתרים, הסתכמו מחזורי הפעילות באתרים בהיקף של עשרות מיליוני ₪.
במהלך תקופת פעילות אתרי ההימורים, הגיע, לעיתים, היקף רווחי ארגון ההימורים לסך שנע בין 500,000 ₪ ל-1,300,000 ₪ לשבוע.
ניהול הימורים ברשת האינטרנט
במהלך שנת 2012, נפגשו עקא ומשקפיים עם הנאשמים קחלון בן חיים ומנשה, שעסקו באותה העת בארגון הימורים באינטרנט. במהלך פגישה זו סוכם בין הצדדים על כך עקא ומשקפיים יקבלו קוד סוכן באתרי ההימורים על מנת להיות חלק מאתר ההימורים שבבעלות קחלון.
עוד סוכם כי עקא ומשקפיים, בתמורה למימון פעילות ההימורים של א.א. ועקא, יקבל קחלון 50% מרווחי פעילות ההימורים המשותפת. כתוצאה מסיכום זה, העבירו הקבוצה של משקפיים לקחלון את חלקו ברווחי פעילות ההימורים בסך שנע בין 250,000 ₪ לבין 300,000 ₪ לשבוע.
בהמשך, דרש משקפיים מקחלון כי הרווחים המועברים לו מפעילות ההימורים של משקפיים והקבוצה שלו יופחתו ל-4-2% מרווחי פעילות ההימורים של וקבוצה ב'. כתוצאה מסיכום זה, העביר משקפיים לידי קחלון סכום שנע בין 20,000 ₪ ל-30,000 ₪ לשבוע.
בתקופת פעילות אתרי ההימורים, כלל הדרג ניהולי של האתר את קבוצה א' יחד עם א.א. ועקא.
תפקידו של בן חיים בארגון ההימורים כלל הרשאת מהמרים באתרי ההימורים ("פתיחת קופסאות"), ריכוז רווחי האתרים, גביית כסף ממהמרים.. והעברתו לדרג הנהלת ארגון ההימורים. כמו כן הוא הפעיל סוכני הימורים ואף שימש כסוכן ישיר מול מהמרים.
הנאשם קובי מנשה, המכונה "קרחת", שימש כעוזרו של קחלון בניהול האתר ותפקד כאיש הכספים של דרג ההנהלה. הוא הכיר בין קחלון ו"משקפיים" ושימש בתחילת פעילות אתרי ההימורים המשותפת כאיש הקשר ביניהם כמו כן, היה נאשם מנשה בקשר ישיר עם סוכני העל, הפעיל סוכני משנה וכן שימש כסוכן ישיר מול מהמרים.
הנאשם בן אלון המכונה "בוש" או "לבן" שימש, כאמור, כחלק מהנהלת האתר, הפעיל סוכני משנה ועסק בניהול כספי ההימורים. כמו כן, היה האחראי הטכני על האתרים ועסק בתפעול ותחזוק האתרים בארץ ובחו"ל, אישור וביטול הימורים ופתיחת קופסאות. בנוסף לתפקידו זה, סיפק שירותים טכניים בתשלום ל"משקפיים בפעילותו באתרי ההימורים.
פעילותה של קבוצה ב' בפעילות הימורים המשותפת
בחצייה הראשון של שנת 2014, במועד שאינו ידוע במדויק למאשימה, צרף "משקפיים" . כשותפים לניהול חלקו באתר את קבוצה ב'. תפקידם כלל את הפעלתם של סוכני משנה, הפניית מהמרים לסוכני משנה, עדכון יתרת זכות בחשבונות המהמרים ובעת הצורך גביית חובות ממהמרים, והכל כמפורט להלן.
הנאשם משה גבאי הגדול היה אחראי על הנהלת חשבונות כספי ההימורים בקבוצה ב'. בנוסף היה אחראי על הפקדת כספים, איסוף כספים ממהמרים ועריכת כרטסות המפרטות חובות וזכיות של סוכנים ומהמרים.
נאשם משה הקטן שימש כסוכן הימורים מטעמו של "משקפיים" והרוויח עמלות שנגזרו מפעילותם של מהמרים אותם הביא. כמו כן עסק במתן שירות למהמרים ובגביית חובות ממהמרים.
במהלך בתקופת פעילות אתרי ההימורים, במועדים שאינם ידועים במדויק למאשימה, הפכו נאשמים משה הקטן והגדול לשותפים לרווחי כלל פעילות ההימורים.
נאשמים שמעון אזן ודניאל אדרי עסקו, בתקופת פעילות אתרי ההימורים, במתן שירותים שונים למהמרים כגון פתיחת קופסאות, קביעת מסגרת אשראי למהמרים, גביית חובות ותשלום רווחי הימורים למהמרים. בחלקה השני של שנת 2015, , כחלק מפעילותם באתרי ההימורים, הפכו גם הם לשותפים בניהול אתרי ההימורים ובקבלת רווחי אתרי ההימורים.
כחלק מפעילותם בתקופת פעילות אתרי ההימורים, היו אזן ואדרי נפגשים עם "משקפיים" וגורמים נוספים בארגון ההימורים, בדרך כלל בימי שלישי, בבתי מלון שונים, וערכו חשבונות של מהמרים על מנת לבצע גביית חובות ממהמרים ולחלק זכיות למהמרים. חדרי המלון בהם נערכו הפגישות, נרשמו במספר רב של הזדמנויות, על שמותיהם של אדרי ואזן
היקף פעילות ארגון ההימורים
כאמור, במסגרת פעילותה בתקופת פעילות ארגון ההימורים, העבירה קבוצה ב' יחד עם "משקפיים" לקחלון, רווחי הימורים שנעו בין 20,000 – 300,000 ₪ בכל שבוע. זאת על פי ההסכמים בין הצדדים, וכפי שתואר.
בתקופת פעילות אתרי ההימורים, עמד היקף פעילות ההימורים של השותפים על סך של עשרות מיליוני ₪ לפחות.
בתקופת פעילות אתרי ההימורים, בין 15.9.2015 – 15.3.2016, עמד היקף מחזור ההימורים על סך של 1,336,800 ₪ לכל הפחות.
בתקופת פעילות אתרי ההימורים, בין 15.9.2015 – 15.3.2016, עמד היקף מחזור ההימורים על סך של 9,249,200 ₪ לכל הפחות.
בתקופת פעילות אתרי ההימורים, בין 15.9.2015 – 15.3.2016, עמד היקף מחזור ההימורים על סך של 7,301,480 ₪ לכל הפחות.
הלבנת ההון
במסגרת פעילותם בארגון ההימורים, עשו השותפים פעולות שונות ברכוש שמקורו בעבירת ההימורים חלקן במטרה להסתיר את מקור הרכוש, את בעלי הזכויות בו, את מיקומו, תנועותיו ועשיית הפעולות בו, כהגדרתם בחוק איסור הלבנת הון, בהיקף של עשרות מיליוני שקלים כמפורט להלן.
במסגרת פעילותם בארגון ההימורים, עשו כל השותפים השותפים פעולות רבות ברכוש שמקורו בהימורים. הם ניהלו את עסקי ההימורים ובכלל זה ביצעו פעולות בכספים וזכויות לכספים ששימשו לביצוע ההימורים במסגרת אתרי ההימורים, כמפורט לעיל, בהיקף של לכל הפחות עשרות מיליוני מיליוני ש"ח
כך, ריכזו השותפים את פעילותו הכלכלית של ארגון ההימורים, פתחו קופסאות למהמרים, גבו כסף ממהמרים, פעלו להעברת תקבולי ההימורים לדרג המנהל של ארגון ההימורים, חילקו את רווחי ההימורים בין אנשי ארגון ההימורים, שילמו משכורות לסוכנים ולשליחים וחילקו את סכומי זכיות ההימורים למהמרים, כמפורט לעיל, כל אחד בהתאם לתפקידו.
חלוקת הזכיות או איסוף ההפסדים מהמהמרים נעשו אחת לשבוע, בדרך כלל ביום שלישי. לאחר חישוב הזכיות וההפסדים, היו שליחים מטעם השותפים יוצאים לסבב איסוף חובות או תשלום זכיות ישירות למהמרים, התשלום נעשה במזומן או בשיקים .
לאחר האיסוף, היו השליחים מביאים את הכסף שנאסף למפגשים שנערכו בדרך כלל בחדרי מלון, אשר נרשמו על שמם של חלק מהמעורבים.
בנוסף, כאמור, קיבל קחלון ממשקפים וקבוצה ב' את חלקו ברווחי פעילות ההימורים בהיקף שנע בין 20,000 ₪ לבין 300,000 ₪ בשבוע, בתקופת פעילות אתרי ההימורים.
כחלק מפעילותם בארגון ההימורים, עשו השותפים בצוותא פעולות ברכוש אסור במטרה להסתיר או להסוות את מקורו, את בעלי הזכויות בו, את מיקומו, את תנועותיו או את עשיית הפעולות בו.
כך, הפקידו השותפים שיקים שהתקבלו ככספי הימורים באמצעות שליחים ולעתים בעצמם, בעסקים להמרת מטבע חוץ- צ'יינג' במטרה להסתיר את מקור הכספים ואת זהות בעלי הזכויות בהם, לא כתבו השותפים את שמם על השיקים ולא נפתחו כרטסות לקוח על שמם בצ'יינג'
מרציאנו שירותי מטבע בע"מ
השותפים ניכו שיקים שמקורם בפעילות ההימורים, אצל "מרציאנו מתן שירותי מטבע בע"מ" . הכרטסת דרכה נוכו השיקים, נפתחה על שמו של אדם בשם פקטיבי אף שלא הופקדו על ידו.
בדרך זו עורבב הרכוש האסור בכרטסתו של השם הפקטיבי מבלי לידעו, במטרה לטשטש את מקור הרכוש, את בעלי הזכויות בו, את מיקומו, את תנועותיו ואת עשיית הפעולות בו.
לשותפים לא נפתחו כרטסות אצל מרציאנו, על אף שהשיקים הופקדו מכספי ההימורים של השותפים, על ידם או על ידי מי מטעמם. כמו כן הללו לא מילאו טופסי הכר את הלקוח בצ'יינג' מרציאנו. זאת, במטרה להסתיר את מקור הכספים ואת בעלי הזכויות בהם.
כדי לאפשר את זיהויים, כשייכים לפעילות אתרי ההימורים, סומנו השיקים על ידי השותפים, בסימנים שונים כגון:B, XV, "כיפה", "משקפיים" ועוד, במטרה להסתיר את הבעלות האמתית במחזיקי השיקים.
סך הפעילות באמצעות הצ'יינג' של מרציאנו, בין השנים 2016-2015, בכרטסת פקטיבית עמד על סך של כ- 13.2 מיליון ₪.
בהמשך לאמור ניכו השותפים בצוותא, שיקים שמקורם בפעילות ההימורים, ב"אקסקש" שבבעלות הנאשם בכר, לעתים בעצמם ולעתים באמצעות שליחים. השותפים לא נרשמו כלקוחות ואף לא נפתחו כרטסות על שמם ב"אקסקש" , על אף שהשיקים הופקדו לטובת השותפים בארגון ההימורים, על ידם או על ידי מי מטעמם, והללו לא מילאו טופסי הכר את הלקוח ב"אקסקש".
כדי לאפשר מעקב אחריהם, סומנו השיקים על ידי השותפים או על ידי מי מטעמם לשם הזיהוי באותיות B,V,K,XV, או בכינויים שונים כגון "כיפה", "משקפיים", ועוד.
בין השנים 2016-2015 היה סך הפעילות באמצעות נש"מ "אקסקש", בכרטסת של דוד בהיקף של 2,676,508 ₪.
בין השנים 2016-2015 היה סך הפעילות באמצעות נש"מ "אקסקש", בכרטסת של אלי בהיקף של 6,346,352 ₪.
בין השנים 2016-2015 היה סך הפעילות באמצעות נש"מ אקסקש, בכרטסת של בנימין בהיקף של כ- 907,100 ₪.
בין השנים 2016-2015 היה סך הפעילות באמצעות נש"מ אקסקש, בכרטסת של בן בהיקף של כ- 6,194,405 ₪.
במעשים אלה, הלבינו הנאשמים כמתואר לעיל בין השנים 2015-2016, כספים בהיקף של 16,124,356 ₪ לכל הפחות, באמצעות נש"מ "אקסקש", וכל זאת במטרה להסתיר את הרכוש האסור שמקורו בפעילות ההימורים המתוארת לעיל.
בהתאם לאמור בחלק הכללי לאישום זה, ניכו השותפים בצוותא, שיקים שמקורם בכספי הימורים, בהיקף שלא ידוע במדויק למאשימה, בעסק שירותי מטבע – ציינג' אותם הפקידו השותפים לעתים בעצמם ולעתים באמצעות שליחים. לשותפים לא נפתחה כרטסת בצ'יינג' של , והללו לא מילאו טופס "הכר את הלקוח" או מסרו פרטים מזהים.
בדרך זו עורבב הרכוש האסור הציינג', במטרה לטשטש את מקור הרכוש, את בעלי הזכויות בו, את מיקומו, את תנועותיו ואת עשיית הפעולות בו. השיקים סומנו על ידי הנאשמים או על ידי מי מטעמם לשם הזיהוי בסימונים שונים כגון: "B", "משקפיים", "כיפה ועוד.
פעולות נוספות ברכוש במטרה להסתיר
במסגרת פעילות אתרי ההימורים, הגיעה פעילות ההימורים להיקף של מיליוני ₪ בשבוע.
השותפים פיזרו את הכספים שהצטברו מפעילות ההימורים בין בעלי עסקים, דירות שונות, במספר רב של צ'יינג'ים ועוד.
נאשם 1 | נאשם 2 | נאשם 3 | נאשם 7 |
9,320 דולר ארה"ב | 32,400 ₪ | 5,400 דולר ארה"ב | 5000 דולר ארה"ב |
301,990 אירו | 1,000 ליש"ט | 595 ליש"ט | 810 אירו |
650 ליש"ט | 100 ליש"ט | ||
116,900 ₪ | 49,900 ₪ |
בנוסף, במטרה להסתיר את הרכוש האסור, רכש קחלון מאדם רכב מסוג פורשה,, בשווי מאות אלפי ₪, הרשום של אשת המוכר, מכספי ההימורים, אך לא רשם אותה על שמו במשרד הרישוי.
בדומה, במטרה להסתיר את הרכוש האסור, רכש אדרי מחברת "אוטו דיל", רכב מסוג אאודי,, בשווי של למעלה מ-100,000 ₪, אך חלף רישומו של הרכב על שמו, נרשם הרכב ברישומי משרד הרישוי כרכבו של אדם בשם פריד ארץ קדושה.
חלוקת הרווחים נעשתה, בבתי מלון שונים בהם נפגשו השותפים. במטרה להסתיר את הרכוש האסור, חילקו השותפים את כספי ההימורים ביניהם במזומן בלבד.
החדרים בהם נערכו המפגשים, נרשמו תחת שמם של נאשמים אדרי ואזן ומעורבים נוספים. התשלום עבור החדרים נעשה במזומן והודעה על זהות המלון ומיקומו ניתנה זמן קצר טרם החל המפגש, והכל במטרה להסתיר את הרכוש האסור.
הנאשמים עשו השותפים בצוותא פעולות רבות בהיקף של עשרות מיליוני ₪ לפחות ברכוש אסור, וכן פעולות רבות ברכוש אסור במטרה להסתיר או להסוות את מקורו, את זהות בעלי הזכויות בו, את מיקומו, את תנועותיו או עשיית פעולה בו.
הנאשם בכר סיפק שירותי מטבע הכוללים בין היתר החלפת שטרות ומסירת נכסים פיננסיים כנגד מטבע, תוך הסתרת זהותם של הגורמים המעורבים והימנעות מרישום ודיווח על העברות כספים, שנעשו ללא זיהוי מלא של מקבל השירות.
כמפורט במסגרת העיסוק, הפיקו הנאשמים בצוותא הכנסות בהיקף של עשרות מיליוני שקליםה מהוות הכנסה לפי פקודת מס הכנסה במזיד ובכוונה הם ניסו להתחמק מתשלום מס, הסתירו מרשויות המס את הכנסותיהם מהעיסוק, ולא הגישו לרשויות המס דיווח על הכנסותיהם מהעיסוק
שנות המס 2015 – 2016 היה בכר, הבעלים של עסק למתן שירותי מטבע בשם "אקסקש אקספרס בע"מ" כפי שתואר באישומים לעיל. במהלך תקופה זו, היו ההכנסות לעסק בסך 16,124,356 ₪ לפחות. הוא נמנע ולא דווח על ההכנסות כאמור, השמיט הכנסה שיש לכלולה בדו"ח, וזאת בכוונה ובמטרה להתחמק מתשלום מס.
בפרקליטות טוענים כי מעשיהם של הנאשמים במזיד ומתוך כוונה להשתמט מתשלום מס, השתמשו הנאשמים במרמה, ערמה ותחבולה, לא דיווחו על ההכנסות, כאמור, השמיטו מתוך דו"ח על פי הפקודה כל הכנסה שיש לכללה בדו"ח, ולא
תגובות