
בית משפט המחוזי בתל אביב גזר היום 10 שנות מאסר לדוד בן שטרית,- אחד הנאשמים בפרשה 512- ארגון הפשע של יצחק אברג’יל שהורשע בסיוע וניהול, ארגון ובפיקוח הזרוע האירופאית והיפנית בתחום עבירות הסמים.
לבכתב האישום מפורטים עסקאות הסמים. בין השנים 2006-2002, היו הנאשם ואחרים מאוגדים בארגון פשיעה בינלאומי שפעל במדינת ישראל ובמדינות שונות בעולם בתבנית מאורגנת, היררכית ושיטתית.
במסגרת הארגון חבר בן שטרית יחד עם אחרים למטרות פליליות שונות, שכללו בין היתר ייבוא, ייצוא, סחר והספקה של סמים בהיקפים נרחבים בין מדינות שונות בעולם, אשר נועדו לבסס את השפעתו ועוצמתו של הארגון כנגד יריביו. במסגרת הארגון ולשם קידום מטרותיו, נוהל מערך לוגיסטי מסועף שכלל זרועות בבלגיה ובספרד, במזרח הרחוק וביפן ובישראל. למימון פעילותו, עסק הארגון, בין היתר, בעסקאות סמים מסוכנים מסוגים שונים בכללם קוקאין ו-MDMA בכמויות גדולות, העברתם ממדינות דרום אמריקה והפצתם במדינות אירופה, קנדה, ארה”ב, ניו-זילנד, אוסטרליה, יפן וישראל.
אישום שני – “הבלדרית”
במהלך יולי 2003, בסמוך לביתו של חבר בארגון, קשרו חברי הארגון קשר לייבוא סם מסוג קוקאין מדרום אמריקה לאירופה לצורך קידום העסקה, בתאריך 6.8.03 או סמוך לכך, נסע חבר מהארגון לספרד שם קיים פגישה עם אחרים, במהלכה סוכם כי שניים מהאחרים יפעלו להוצאה לפועל של העסקה באמצעות בלדריות מטעמם כחלק מהסיכום הוחלט כי יועבר קוקאין מפרו לאנגליה באמצעות שתי בלדריות כאשר האחראי לתוכנית ידאג לקבלת הסמים והבלדריות באנגליה, למימון שהייתן במלון והמשך מכירתם של הסמים. בהתאם לתוכנית העסקה, עובר לתאריך 30.9.03, הגיעה בלדרית אחת לפרו כאשר הבלדרית השניה התחרטה ולא הגיעה. כתוצאה מכך הוחלט כי הבלדרית היחידה שהגיעה תעביר את כלל העסקה, ובתאריך 1.10.03, או בסמוך לכך, יצאה הבלדרית מפרו לאנגליה ובידיה מזוודה ובה 11 ק”ג סם מסוג קוקאין. שווי העסקה עמד על כ-2,868,250 ₪.
הכתב האישום נטען כי כאשר הגיעה הבלדרית לאנגליה – בניגוד למתוכנן, לאחר שאחד מחברי הארגון נעצר והיתר נמלטו – לא נשלח אדם מטעם הארגון לקבל את הסמים. בעקבות כך, בין התאריכים 3-4.10.03 או בסמוך לכך, פנו אל הנאשם וביקשו ממנו לסייע באיתור וקבלת הסמים. בעקבות הבקשה, בתאריך 4.10.03, יצר הנאשם קשר עם חבר בארגון והשניים סיכמו כי הנאשם יטפל בנושא לאחר יום הכיפורים. בסופו של דבר, לא נשלח אף אדם מטעם הארגון לקבל את הבלדרית ועקבותיה נעלמו. לאחר דין ודברים, וכאשר הניסיונות למצוא את הבלדרית עלו בתוהו, סוכם כי אחד האחראים על הכשל ישלם כמחצית מהחוב, בהתאם לאחריותו בעסקה – סך של 80,000 $.
אישום שלישי – “44 אלף”
בסוף חודש יולי 2004 , קשר בן שטרית קשר עם אחרים, חלקם חברי הארגון, לייבא 44,000 כדורי סם מסוג אקסטזי מבלגיה לישראל שווי העסקה עמד על כ- 2,200,000 ₪. במסגרת הקשר ולשם קידומו, ביום 19.7.04 או בסמוך לכך, רכש בן שטרית, או מי מטעמו, את הסמים. בהמשך לכך, ביום 28.7.04 בשעה 9:30, או בסמוך לכך, הגיע חבר בארגון לסניף הדואר בכיכר “GROENPLATS” עם מזוודה שבתוכה חבילה שהכילה 12 בקבוקי קצף אמבט בהם מסולקים הסמים ושלח את החבילה בכזב בשם “ויקטור ספקטור” לטובת “אירין ספקטור” לכתובת מלון הייאט בעין בוקק בישראל. מספר שעות לאחר מכן, נתפסה החבילה בדואר ע”י רשויות אכיפת החוק בבלגיה.
אישום רביעי – עסקאות הסמים ביפן
במהלך השנים 2006-2004, ביצע בן שטרית בצוותא עם חברי ארגון נוספים ובשיתוף גורמים אחרים, שלוש עסקאות סמים ביפן, זאת במסגרת פעילות הזרוע היפנית של הארגון. כספי תמורת המכירה הועברו הן לחברי הארגון ביפן, והן לחברי הארגון מחוצה לה לטובת הארגון, באמצעות בלדרים והעברות כספיות. להלן יפורטו העסקאות:
עסקה ראשונה – 90,000 כדורי אקסטזי
במהלך שנת 2004,, ובעקבות בוררות של עסקה קודמת שבוצעה במסגרת הארגון, סוכם כי הארגון ימשיך לבצע עסקאות של העברת סם מסוג אקסטזי ליפן וכי המימון והתמורה יתחלקו בין הארגון לבין הגורמים האחרים – שאינם חברי הארגון.
בהמשך לכך, רכש בן שטרית בשותפות עם חברים אחרים בארגון, 90,000 כדורי אקסטזי בסכום של 45,000 אירו. כדורי האקסטזי הוסלקו בשתי מזוודות בעלות דופן כפולה ונמסרו לזוג בלדרים שטסו עמן מגרמניה ליפן, שם הועברו לאחר לצורך מכירת הסמים. שווי העסקה עמד על כ- 3,628,800 ₪.
בהמשך, נטען ע”י מעורבים – שאינם חברי הארגון – שהתקבלה כמות של 60,000 כדורי אקסטזי בלבד, ואלה סירבו להעביר לידי הארגון את חלקם היחסי. בעקבות האמור, נערכה פגישת בוררות נוספת בין מי שאינם חברי ארגון לבין השותפים לעסקה מטעם הארגון, בסופה הוחלט כי אלה שאינם חברי הארגון יעבירו סך של 600,000 ₪, מתוכו יופחת מחלקם של חברי הארגון סך של 100,000 ₪, בשל טעות בחישוב מספר כדורי האקסטזי.
עסקה שנייה – שלושה שולחנות
במהלך שנת 2004, , קשר בן שטרית קשר יחד עם אחרים, חברי הארגון, לייבא מאירופה ליפן כדורי סם מסוג אקסטזי אותם תכננו להסליק בתוך שולחנות. מספר חודשים עובר ל-16.7.04, רכש הנאשם 40 אלף כדורי אקסטזי בהולנד, העביר אותם לבלגיה, בעצמו או באמצעות אחר, שם הוסלקו בשולחן עץ שנשלח ליפן שווי הסמים בעסקה זו עמד על כ- 1,612,800 ₪.
כשבועיים לאחר הגעת השולחן הראשון ליפן, פנה אחד החברים בארגון וביקש מנוספים להשתתף במימון רכישת כדורי אקסטזי עבור משלוח שולחן נוסף, שישלח ליפן באופן דומה למשלוח השולחן הראשון אחר הסכים ומסר לידי חבר בארגון סך של 15,000 אירו, עבור כ-12 אלף כדורי אקסטזי, אותם רכש במשותף עם חברי ארגון נוספים. לאחר כשבוע, נשלח ליפן השולחן ובו הוסלקו כ-40,000 כדורי אקסטזי. בתמורה למכירת כדורי האקסטזי ביפן התקבלו לפחות 360,000 $, אשר שווים בתקופה הרלוונטית כ- 1,612,800 ₪.
כעבור כשלושה שבועות מהגעת השולחן השני ליפן, נשלח מבלגיה ליפן שולחן שלישי ובו הוסלקו 60,255 כדורי אקסטזי, שנרכשו ע”י הנאשם בשיתוף חבר ארגון נוסף . ביום 16.7.04 נתפס השולחן השלישי ע”י רשויות המכס היפני, בעיר קובה שביפן. שווי הסמים בשולחן השלישי עמד על כ-2,429,481 ₪.
עסקה שלישית – משלוחי “אייס”
במהלך שנת 2004, במועדים שאינם ידועים למאשימה, ייבאו חברים בארגון סמים מסוג מתאמפאטמין המכונה “אייס” מקנדה ליפן. את האייס העבירו באמצעות שותפים סינים, שזהותם אינה ידועה למאשימה, במספר משלוחים של כ-20 ק”ג בכל פעם ומכרו אותם ביפן. שווי כל משלוח עמד על כ- 10,776,000 ₪.
במהלך יולי 2004, הוצע לנאשם לייבא עם אחרים סם מסוג “אייס” מאירופה לקנדה ומשם להעבירו ליפן וזאת באמצעות השותפים הסינים. לאחר שהן הנאשם והן הסינים סירבו לממן את רכישת האייס, העסקה לא יצאה אל הפועל.
אישום חמישי – עבירות מס
במהלך השנים 2006-2002 בוצעו במסגרת ארגון הפשיעה עבירות של סחר בסמים בסכום כולל של לפחות 225,917,453 ₪, מתוכם היה הנאשם שותף לעבירות סמים בשווי שעומד על לפחות 14,352,131 ₪.
במהלך התקופה הרלוונטית לכתב האישום, פעל הנאשם במסגרת פעילות הארגון, על מנת להתחמק ממס, או על מנת לסייע לאחרים להתחמק ממס על הכנסותיהם מעסקאות הסמים, בין היתר, בכך שלא הודיע לפקיד השומה שבאזור מגוריו על תחילת עיסוקו בתחום הסחר בסמים, לא דיווח על הכנסותיו, לא שילם עליהם את המס הנדרש ולא ניהל ספרים לגבי הכנסותיו והכנסות הארגון. בעת העברת ההכנסות מעסקאות הסמים לישראל, הגורמים שהיו מופקדים מטעם הארגון על העברת הכספים נמנעו מלהצהיר כי הם מכניסים כספים לישראל וכי הנהנים מכספים אלה הם חברי הארגון והשותפים בעבירות הסמים, וזאת בניגוד לאמור בסעיף 9 לחוק איסור הלבנת הון, תש”ס – 2000.
על אף הסכומים הגבוהים של שווי עסקאות הסמים, במרבית המקרים, הכספים הועברו בין הנאשם ליתר המעורבים בעבירות הסמים, באופן של העברת סכומי מזומנים מיד ליד, זאת על מנת שלא להותיר עקבות רשמיות וכן העברות הכספים הבינלאומיות נרשמו שלא על שם בעלי הזכויות האמיתיות בכספים.
בן שטרית, כאמור, הורשע במגרת הסדר טיעון שאושר על ידי בית משפט המחוזי לפיו הוא ירצה 10 שנות מאסר בפועל, מתוכן 6 שנים ירוצו במצטבר לעונש המאסר אותו מרצה הנאשם כיום, מאסר על תנאי וקנס כספי בסך 100,000 ₪ או 6 חודשי מאסר תמורתו.