כך עולה מכתב אישום שהוגש אתמול לבית משפט השלום בתל אביב נגד טן גוזיהי, אזרחית סינית, תושבת ישראל המתגוררת בנווה שאנן בתל אביב משנת 2004 שבין השנים 2017-2018 עסקה עם ישי ונונו, עד מטעם התביעה בפרשת הפיגוע הפלילי בו ניסו לחסל את זאב רוזנשטיין, במתן שירותי מטבע של קבלת נכסים פיננסים בישראל כנגד העמדת נכסים פיננסים במדינה אחרת תמורת עמלה
בכתב האישום נטען כי הנאשמת וישי ונונו נתנו ללקוחותיהם שירותי מטבע של העמדת נכסים המסתכמים בסכום של לכל הפחות 10,352,423 ₪, החייבים בדיווח לרשות לאיסור הלבנת הון, ונמנעו מלדווח עליהם. כפי שיפורט באישום השני, בתקופה הרלוונטית הנאשמת וחלפון נתנו ללקוחותיהם שירותי מטבע של העמדת נכסים המסתכמים בסכום של לכל הפחות 1,173,300 , החייבים בדיווח לרשות לאיסור הלבנת הון, ונמנעו מלדווח עליהם. כפי שיפורט באישום השלישי, בתקופה הרלוונטיות הנאשמת לא נרשמה במשרד האוצר אצל רשם שירותי המטבע, כנדרש על פי חוק איסור הלבנת הון. בפעולותיה גרמה הנאשמת לפגיעה במשטר הדיווחים לרשות איסור הלבנת הון.
ישי אנונו (48) מתל אביב מי שהיה עד בפרשה 512 אשר העיד כי סיפק לגולן אביטן שלטים אשר הפעילו את המטען שנועד לחסל את זאב רוזנשטיין בעת יציאתו מצ'יינג' ברחוב יהודה הלוי בדצמבר 2003.
העמדת נכסים בצוותא עם ישי ונונו:
העבירות שבוצעו הן במסגרת התחשבנות פנימית בין צ'יינג'ים ומלביני הון בארץ ובחו"ל, שחלקן אינה רשומות וחלקן רשומות על אנשי קש, במטרה לעקוף את מערכת העברות הכספים הבינלאומית המדווחת
החל מסוף שנת 2017 ועד לאמצע שנת 2018 ביצעה הנאשמת העמדת נכסים בצוותא עם ונונו בהיקף של לכל הפחות 10,362,423 ₪, וזאת באופן הבא: הנאשמת קיבלה מלקוחותיה, אזרחים סיניים העובדים בישראל, כספים מזומנים על מנת להעמיד ללקוחותיה את הסכום שקיבלה מהם בסין בניכוי עמלה,
הנאשמת העבירה לונונו את הכסף שהצטבר מהלקוחות כל 6-10 ימים, בניכוי עמלה של 0.02 ₪ משער הדולר, בסכומים שונים הנעים בין 60,000 ₪ ל- 500,000 ש"ח בכל העברה. בתמורה לכסף שהתקבל מהלקוחות, וגונן העמיד עבור הנאשמת כספים בחשבונות בנק מתחלפים בהונג קונג כפי שהנחתה אותו הנאשמת.
ונונו והנאשמת נעזרו לשם כך בשותף נוסף של הפעילות בשם נותן לי השוהה בסין והיווה ספק חשבונות בנק. הכספים שהעמיד ונונו בחשבונות הבנק בהונג קונג הועברו על ידי גוחן לי לחשבונות בסין השייכים לקרובים של הנאשמת, ומשם חולקו למשפחות הלקוחות הסיניים בהתאם לרשימה שמסרה הנאשמת שירותי המטבע שביצעו בצוותא הנאשמת וונונו ברמות העמדת נכסים, לא דווחו לרשות לאיסור הלבנת הון על אף שהם שירותים שהיו חייבים בדיווח לרשות לאיסור הלבנת הון. .
בכתב האישום נטען כי הנאשמת וונונו פעלו במטרה להסוות את ביצוע העמדת הנכסים בין היתר בביצוע הפעולות הבאות: בכך שהנאשמת וונונו נפגשו בחניון, בשעות הערב שם העבירה הנאשמת לונונו מזומנים בסכומים משמעותיים ולא קיבלה קבלה עבורם, הנאשמת וונונו פעלו בצוותא להסוות את מקורם של הכספים בכך שהכסף שתתקבל מהלקוחות הועבר לונונו כחבילה אחת ללא פירוט שמות הלקוחות הסיניים והסכומים שהעבירו.
בנוסף הנאשמת וונונו פעלו בצוותא להסוות את יעדם של הכספים בכך שונונו העמיד כספים בחשבונות מתחלפים בהונג קונג, בעוד שהכספים יועדו לחשבונות בנק של משפחות הלקוחות הסיניים בסין
העמדת נכסים בצוותא עם גל חלפון
בנוסף היא נאשמת בהלבנה של כספים באמצעות אדם בשם גל חלפון שאיננו מוכר למשטרה. לפי כתב האישום החל מיום 17.10.2017 ועד ליום 28.11.2017 ביצעה הנאשמת העמדת נכסים בצוותא עם חלפון בהיקף של לכל הפחות 1,173,300 ₪, וזאת באופן הבא: הנאשמת קיבלה מלקוחותיה, אזרחים סיניים העובדים בישראל, כספים מזומנים על מנת להעמיד ללקוחותיה את הסכום שקיבלה מהם בסין.
חלפון לפי כתב האישום העמיד כספים עבור הנאשמת כספים בחשבונות בנק בחו"ל באמצעות אדם בשס יוחאי, ושלח לנאשמת אישור העברה. לאחר שהנאשמת קיבלה את אישור ההעברה, הנאשמת היתה מעבירה לחלפון את הכסף שהתקבל מהלקוחות בניכוי עמלה אותה היא הרוויחה
שירותי המטבע שביצעו בצוותא הנאשמת וחלפון בדמות העמדת נכסים, לא דווחו לרשות לאיסור הלבנת הון, על אף שהם שירותים שהיו חייבים בדיווח לרשות לאיסור הלבנת הון. הנאשמת פעלה במטרה להסוות את ביצוע העמדת הנכסים, על מנת למנוע דיווח אמת לרשות לאיסור הלבנת הון,
בין היתר בביצוע הפעולות הבאות:
הנאשמת העבירה לחלפון מזומנים בסכומים משמעותיים ולא קיבלה קבלה. הנאשמת וחלפון פעלו בצוותא להסוות את מקורם של הכספים בכך שהכסף שהתקבל מהלקוחות הועבר לחלפון כחבילה אחת ללא פירוט שברות הלקוחות הסיניים והסכומים שהעבירו.
בעשותה את המעשים, ביצעה הנאשמת פעולות ברכוש במטרה במסגרת איסור הלבנת הון, וכן כדי להימנע מדיווח על פעולות החייבות בדיווח לפי חוק איסור הלבנת הון
בנוסף גוזיהי מואשמת שהייתה חייבת בתוקף עיסוקה להירשם במשרד האוצר אצל רשם נותני שירותי המטבע ולדווח לרשות המוסמכת על שירותים שניתנו על ידה למקבלי השירות ממנה. הנאשמת לא נרשמה במשרד האוצר אצל הרשם ולא קיימה או חובות הדיווח, כנדרש על פי החוק.


עו"ד יגאל בן בנימין המייצג את טן גוזיהי מסר בתגובה "מרשתי תושבת ישראל פעלה בשמם של אזרחים סינים העובדים כחוק בישראל, במטרה להעביר את משכורתם, באמצעות חלפנים ישראלים, אל בני משפחותיהם המצויים בסין.
אותם חלפנים ישראלים, ניצלו את תמימותה ואת חוסר ידיעותיה של מרשתי בחוק הישראלי, בכדי לפעול בצורה פסולה להשגת מטרות פסולות שאינן קשורות למרשתי שמהן לא קיבלה דבר וחצי דבר.
מרשתי שימשה כלי שרת בידיים של אחרים כדי לבצע את זממם, מבלי שהיתה לה כוונה או ידיעה על מעשיהם.
עו"ד טליה גרידיש המייצגת את ישי ונונו מסרה בתגובה: מרשי הופתע לגלות ששמו שורבב בכתב אישום לא לו. מרשי מכחיש בתוקף את המיוחס לו. בין הנטען בכתב האישום לבין המציאות אין ולא כלום.